MSc Advanced Computer Networks
- Το Mediterranean College είναι το εξειδικευμένο Κολλέγιο σε σπουδές Δικτύων & Ασφάλειας
- Πρόγραμμα που ξεχωρίζει για την έμφαση σε Διαχείριση, Ασφάλεια Δικτύων και Ασύρματα Δίκτυα
- Ενσωματώνει μέρος της ύλης της ισχυρής πιστοποίησης Cisco – CCNP
- Διεξάγεται στα πιστοποιημένα CNNA / CCNP εργαστήρια του Mediterranean Cisco Academy
- Διδάσκουν κορυφαίοι ερευνητές & επαγγελματίες και πιστοποιημένοι εισηγητές της Cisco
- Οι φοιτητές παράγουν προσωπικό ερευνητικό έργο, με δυνατότητα δημοσίευσης σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά
Advanced Computer Networks
Advanced Computer Networks



Πληροφορίες προγράμματος
Το πρόγραμμα MSc in Advanced Computer Networks αποτελεί ένα μοναδικό και ιδιαιτέρως προχωρημένο πρόγραμμα στα δίκτυα υπολογιστών, με τις πλέον εξελιγμένες γνώσεις στον τομέα αυτό. Σκοπός του είναι να εφοδιάσει τους φοιτητές με τις τεχνικές δεξιότητες και το θεωρητικό υπόβαθρο που είναι απαραίτητες για τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και διατήρηση δικτυακών υποδομών και των αντίστοιχων λογισμικών. Παράλληλα, δίνει έμφαση στην ταυτόχρονη εξέταση στους τομείς της διαχείρισης και της ασφάλειας του δικτύου, κάτι που στη σύγχρονη εποχή θεωρείται σύμφυτη ιδιότητα κάθε ορθώς σχεδιασμένου δικτύου και δεν επιδιώκεται η εκ των υστέρων εξέταση αυτού.
Τέλος, τα σύγχρονα ασύρματα δίκτυα αποτελούν μια ακόμα από τις βασικές θεματικές ενότητες του προγράμματος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσεγγίζει τις θεωρητικές και πρακτικές κατευθύνσεις της μεγαλύτερης εταιρείας δικτύων παγκοσμίων, της CISCO και συγκεκριμένα της πιστοποίησης CCNP. Παράλληλα, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν προσωπικό, ερευνητικό έργο, με την επίβλεψη έμπειρων καθηγητών, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δημοσίευση σε διεθνές ερευνητικό συνέδριο.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
- απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής με προπτυχιακό τίτλο στην Πληροφορική
- μη πτυχιούχους, κατόχους διπλωμάτων ΙΕΚ ή πιστοποιητικών επαγγελματικής εξειδίκευσης ή/και εργασιακής εμπειρία στην Πληροφορική
ή στα Δίκτυα Υπολογιστών
Δικαιολογητικά εγγραφής:
- Αντίγραφο τελευταίου τίτλου σπουδών
- Αντίγραφα επαγγελματικών πιστοποιητικών και βεβαίωσης εργασιακής εμπειρίας (αν υπάρχουν)
- Βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά)
- Συστατικές επιστολές (2)
- Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο IELTS 6.5 ή αντίστοιχο) *
- Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
- Φωτογραφίες (4)
- Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου
*Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό
τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 1 έτος (full-time) ή σε 2 έτη (part-time) και περιλαμβάνει 6 μαθήματα των 20 διδακτικών μονάδων (credits) και μία διπλωματική εργασία των 60 credits. Τα μαθήματα διεξάγονται σε εξαμηνιαία βάση.
Έτος 1 |
Έτος 2 |
||
Εξάμηνο 1 |
Εξάμηνο 2 |
Εξάμηνο 3 |
Εξάμηνο 4 |
Studying at Masters Level and Research Methods. | Advanced Network Switching. | Advanced Network Routing | Independent Scholarship |
Network Management Concepts | Securing Networks | Mobile & Wireless Networking |
Δομή part-time προγράμματος
Οι φοιτητές ειδικεύονται σε τοπικά δίκτυα και δίκτυα ευρείας περιοχής, ενσύρματα και ασύρματα. Ειδικεύονται στο Routing και το Switching, σε γνωστικό επίπεδο που προσεγγίζει την πιστοποίηση CCNP της CISCO. Περαιτέρω μαθήματα εξετάζουν τη διαχείριση ασφάλειας και τη διαχείριση δικτύων.
Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι ότι στο πλαίσιο της τελικής τους εργασίας (Thesis), οι φοιτητές εργάζονται σε υψηλό, ερευνητικό επίπεδο, με την επίβλεψη καθηγητή, σε θέματα που, όπως έχει ήδη συμβεί στο παρελθόν, μπορούν να οδηγήσουν σε δημοσίευση σε διεθνές ερευνητικό συνέδριο.
Η πολυδιάστατη εκπαιδευτική εμπειρία είναι ο στόχος του Mediterranean College και για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εν προκειμένω, η διδασκαλία και μάθηση πραγματοποιείται με ένα σύνολο τρόπων:
- lectures (διαλέξεις), όπου δίνεται έμφαση στο θεωρητικό υπόβαθρο
- seminars (σεμινάρια), όπου επιλύονται πρακτικά προβλήματα και ασκήσεις προς όφελος των φοιτητών
- labs (εργαστήρια), όπου οι φοιτητές δημιουργούν και εκπαιδεύονται «hands-on» – σε μηχανήματα, με προγραμματισμό κτλ.
- clinics (ενισχυτικά μαθήματα), για αντιμετώπιση των πλέον δύσκολων ενοτήτων του μαθήματος
- tutorials (φροντιστηριακά μαθήματα), όπου υπάρχει η πιο προσωπική επαφή του φοιτητή με τον καθηγητή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εξατομικευμένα προβλήματα
- independent learning (ανεξάρτητη μάθηση), όπου ο φοιτητής καλείται να μελετήσει μόνος του για βαθύτερη εμπέδωση των παραπάνω γνώσεων
Η αξιολόγηση των αποκτηθέντων γνώσεων βασίζεται σε μια σειρά εκπαιδευτικών διαδικασιών που περιλαμβάνουν:
- τις ατομικές εργασίες βάση των οδηγιών του μαθήματος
- τις ομαδικές εργασίες για ολοκλήρωση κάποιου πιο περίπλοκου στόχου και ανάπτυξη του συνεργατικού πνεύματος
- τις παρουσιάσεις, μέρους της δουλειάς του φοιτητή με σκοπό την ενδυνάμωση της ατομικής παρουσίασης, των απαραίτητων δεξιοτήτων για επαγγελματική συνέντευξη κτλ.
- on-line tests, για αξιολόγηση των γνώσεων, θεωρητικών αλλά και αυτών που αφορούν επίλυση προβλημάτων
Η συγκεκριμένη διαδικασία διδασκαλίας ενισχύεται περαιτέρω με ενέργειες που βελτιώνουν τη μάθηση και τις οποίες ευνοεί ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τέτοιες είναι:
- τα Guest Lectures, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες/επαγγελματίες της αγοράς και της βιομηχανίας Λογισμικού και Δικτύων, αναλύουν σύγχρονα θέματα και μεταφέρουν ανεκτίμητη εμπειρία από τους χώρους τους
- την ανεξάρτητη έρευνα και η πτυχιακή εργασία, όπου ο φοιτητής καλείται να ερευνήσει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα του χώρου και να προτείνει και να υλοποιήσει λύσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν. Οι καλύτερες εξ αυτών των εργασιών μπορούν να οδηγηθούν σε υποβολή σε διεθνή συνέδρια, με την επίβλεψη πάντοτε του αρμοδίου καθηγητή.
- τις Ομιλίες, που σχετίζονται με Δίκτυα και Ασφάλεια. Ένα πλήθος ομιλιών από τους πλέον έγκριτους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) και εταιρίες στον τομέα της ασφάλειας δικτύων, εμπλουτίζουν περαιτέρω τον φοιτητή και ολοκληρώνουν τις παρεχόμενες από το πρόγραμμα γνώσεις.
- Τη διοργάνωση Ετήσιου Διεπιστημονικού Φοιτητικού Συνεδρίου (Annual Student Conference) όπου παρουσιάζονται οι καλύτερες διπλωματικές εργασίες των φοιτητών της Σχολής.
Γιατί να σπουδάσω Master σε Δίκτυα Υπολογιστών στο Mediterranean College:
- Είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα όπου γίνεται ιδιαίτερη εμβάθυνση στο γνωστικό αντικείμενο των δικτύων, με ταυτόχρονη επικέντρωση στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Παράλληλα, ξεχωρίζει γιατί επικεντρώνεται και στη διαχείριση, στην ασφάλεια των δικτύων αλλά και στα ασύρματα δίκτυα, δημιουργώντας ένα πιο ολοκληρωμένο προφίλ υποψηφίου επαγγελματία.
- Το πρόγραμμα ενσωματώνει μέρος της ύλης της πιστοποίησης CCNP της Cisco την οποία οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν στη διάρκεια των σπουδών τους και έτσι να αποφοιτήσουν με ένα ισχυρότερο βιογραφικό. Το Mediterranean College είναι πιστοποιημένη ακαδημία της Cisco, μέσα από την οποία οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν τις περιζήτητες πιστοποιήσεις CCNA, CCNP και CCNA Security.
- Τα εργαστηριακά μαθήματα των δικτύων διεξάγονται σε προσομοιωτές δικτύων μεγάλης κλίμακας και στο πιστοποιημένο Εργαστήριο Δικτύων Cisco του Κολλεγίου, όπου οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με συσκευές Cisco, τις οποίες θα συναντήσουν μετέπειτα και στο εργασιακό τους περιβάλλον (η Cisco είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής δικτυακού εξοπλισμού παγκοσμίως).
- Οι φοιτητές αξιολογούνται μέσω της υποβολής εφαρμοσμένων εργασιών: λόγου χάρη καλούνται να υποβάλλουν μία μελέτη / πρόταση project κατασκευής δικτύων και να καταλήξουν σε πραγματική προσφορά, όπου «κερδίζει» η πρόταση που πληροί τις προδιαγραφές, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και στο λιγότερο δυνατό χρόνο.
- Οι φοιτητές παράγουν προσωπικό ερευνητικό έργο στις σύγχρονες τεχνολογίες δικτύων, το οποίο με την καθοδήγηση των καθηγητών τους μπορεί να καταλήξει σε δημοσίευση σε διεθνή περιοδικά ή σε παρουσίαση σε διεθνή συνέδρια.
- Οι καθηγητές του προγράμματος είναι πιστοποιημένοι (accredited lecturers) του University of Derby για κάθε μάθημα που διδάσκουν καθώς και εγγεγραμμένοι στο μητρώο διδασκόντων Κολλεγίων του Υπουργείου Παιδείας. Φέρουν μεγάλη εμπειρία σε σχεδιασμό και ανάπτυξη εφαρμογών καθώς και στη διαχείριση, ανάπτυξη και ασφάλεια Δικτύων. Το μάθημα εμπλουτίζεται με διαρκή και ιδιαιτέρως στοχευμένα Guest Lectures, από διακεκριμένους επιστήμονες/επαγγελματίες της αγοράς.
- Το Mediterranean College δίνει έμφαση στην ακαδημαϊκή υποστήριξη των φοιτητών και η εκπαιδευτική διαδικασία υποστηρίζεται πλήρως από την ηλεκτρονική τάξη του Mediterranean College (mc-class) και την ψηφιακή βιβλιοθήκη του University of Derby που διαθέτει χιλιάδες ακαδημαϊκά άρθρα και βιβλία στο γνωστικό πεδίο της Πληροφορικής.
- Το Mediterranean College αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο απασχολησιμότητας (MC Employability Scheme) με στοχευμένες δράσεις για τους φοιτητές Πληροφορικής: συμβουλευτική καριέρας και επαγγελματικής ανάπτυξης από ειδικούς επιστήμονες, εγγυημένη πρακτική άσκηση, τακτικά guest lectures, εκπαιδευτικές επισκέψεις, πραγματικά projects, σεμινάρια, employability fair.
- Το University of Derby, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη του Guardian (2017), βρίσκεται στο TOP50 των Βρετανικών Πανεπιστημίων, κατέχοντας τη 2η θέση στην Ελλάδα μεταξύ των Βρετανικών Πανεπιστημίων που εκπροσωπούνται στη χώρα μας. Είναι, επίσης, στο Top 10 στην απασχολησιμότητα των αποφοίτων του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη διαρκή ανανέωση και επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών και τη συνεργασία του με επιχειρήσεις, επαγγελματικά σωματεία & επιμελητήρια.
Οι απόφοιτοι του προγράμματος, είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού πτυχίου μεταπτυχιακού επιπέδου και εφόσον επιθυμούν, μπορούν και τυπικά να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους από τις Ελληνικές αρχές.
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την αναγνώριση σπουδών.
Οι απόφοιτοι έχουν διδαχθεί μέσα στο πρόγραμμα τμήμα της θεωρίας και των εργαστηρίων των επαγγελματικών πιστοποιήσεων CCNA και CCNP της Cisco, τα οποία μπορούν να αποκτήσουν κατόπιν προετοιμασίας και εξετάσεων στο Mediterranean Professional Studies. Έτσι, μπορούν να συμπληρώσουν τον ακαδημαϊκό μεταπτυχιακό τίτλο MSc με τις πιο ισχυρές πιστοποιήσεις Δικτύων που αναζητούν οι εργοδότες.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και με τις δεξιότητες που θα έχουν αποκτήσει θα μπορούν να ανταποκριθούν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και στις τεχνολογικές εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να σταδιοδρομήσουν στους τομείς:
- Ανάλυσης, σχεδιασμού και ανάπτυξης δικτύων δεδομένων
- Ασφάλειας Δικτύων
- Εγκατάστασης & συντήρησης δικτύων δεδομένων
- Υποστήριξης εφαρμογών
- Τηλεπικοινωνιών
- Πωλήσεων λύσεων πληροφορικής
- Συμβουλευτικής επιχειρήσεων
Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν περαιτέρω σπουδές (διδακτορικό δίπλωμα) σε τεχνικές κατευθύνσεις ή στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Βασίλειος Βόγκας
O Βασίλειος Βόγκας ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Τμήμα Πληροφορικής του Ιταλικού Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας το 1997 πάνω σε Πληροφοριακά συστήματα και συνέχισε για 2ο σπουδών στο πανεπιστήμιο του Glamorgan στο Ηνωμένο Βασίλειο ως Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος όπου και ολοκλήρωσε το 2000. Συνέχισε με υποτροφία το Μεταπτυχιακό (ΜSc) του στα δίκτυα στο Trinity College στην Ιρλανδία το οποίο και ολοκλήρωσε το 2001. Μετά συνέχισε με ένα ακόμη μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο πανεπιστήμιο του Glamorgan στο Ηνωμένο Βασίλειο που και ολοκλήρωσε το 2002. Έχει εργαστεί στην INTEL Corporation σαν Μηχανικός Δικτύων και σε άλλες εταιρίες πληροφορικής στο εξωτερικό. Αυτή την στιγμή δουλεύει ως Τεχνικός Διευθυντής στην Εταιρία JinxSoft όπου εξειδικεύεται στον προγραμματισμό εφαρμογών και παιχνιδιών για Smartphones. Έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορα Ερευνητικά Προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΣΟΕ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό εφαρμογών υπολογιστών και φορητών συσκευών όπως και την διαχείριση βάσεων δεδομένων.
Μιχαήλ Δαγιακίδης
Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και DEA του Πανεπιστημίου Paris 6. Εργάστηκε στην εταιρεία SAGEM ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τη σχεδίαση και υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο της κατάρτισης, με ειδίκευση στα Δίκτυα και τις Τηλεπικοινωνίες. Είναι πιστοποιημένος Cisco εκπαιδευτής με πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση δικτυακών υποδομών με εξοπλισμό Cisco.
Δρ.Ευαγγελία Κολεγά
Η Δρ.Ευαγγελία Κολεγά πρόκειται να αποκτήσει άμεσα το διδακτορικό της δίπλωμα, το οποίο βρίσκεται σε τελική φάση παρουσίασης-κρίσης, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τα κύρια αντικείμενα έρευνάς της είναι οι εφαρμογές πεδίου Ασυρμάτων Δικτύων Αισθητήρων, η ασφάλεια δικτύων, τα Body Area Networks και τα IP δίκτυα. Μέχρι προσφάτως έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης – ερευνητής στο Κέντρο Εκτίμησης Φυσικού Κινδύνου και Προληπτικού Σχεδιασμού στο Πολυτεχνείο. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Δικτυοκεντρικά Πληροφοριακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς και το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ, από το ΕΜΠ. Έχει εργαστεί πάνω από 15 χρόνια ως μηχανικός δικτύου και ερευνητής σε εταιρείες πληροφορικής καθώς και σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ινστιτούτα, όπως το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΙΤΥ), το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου (ΚΕΔ) του Πανεπιστημίου Πειραιά, το ΚΕΔ του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ κ.α. Έχει συμμετάσχει σε πολλά και γνωστά εθνικά ερευνητικά έργα αλλά και σε ευρωπαϊκά όπως το RESMA και το EMEA. Έχει γράψει έναν εύλογο αριθμό άρθρων για περιοδικά, βιβλία και συνέδρια.
Δρ.Ηλίας Πολίτης
Ο Δρ. Ηλίας Πολίτης είναι κάτοχος του διπλώματος BSc στην Ηλεκτρονική Μηχανική (2000) και MSc στις Κινητές και Προσωπικές Επικοινωνίες (2001) από το Queen Mary College και Kings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου αντίστοιχα. Το 2009 του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών για την έρευνά του στα δικτυακά πολυμέσα. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Ασύρματης Τηλεπικοινωνίας του Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ έχει διατελέσει Συμβασιούχος Λέκτοράς (ΠΔ/407) στο Τμ. Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμ. Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε ερευνητικές ομάδες στα πλαίσια των χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ προγραμμάτων FP7-ICT-ROMEO, FP7-ICT-FUTON και FP7-SEC-SALUS καθώς και στα πλαίσια διαφόρων προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από εθνικούς πόρους. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση των δικτυακών πολυμέσων σε ετερογενή δίκτυα, τη μοντελοποίηση της ποιότητας εμπειρίας, τη κωδικοποίηση και μετάδοση 3D βίντεο. Ο Δρ. Ηλίας Πολίτης είναι μέλος της ΙΕΕΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Aπόψεις φοιτητών
Το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών σε συνδυασμό με τους καθηγητές του Mediterranean College και τις υπόλοιπες υπηρεσίες του κολλεγίου, το καθιστούν, κατά τη γνώμη μου ένα ιδιαιτέρως αξιόλογο πρόγραμμα ως προς την εξεύρεση εργασίας....
Μιχάλης Κουρμπέλης, MSc Advanced Computer Networks
Η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College μου έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοπoιήσω μεταπτυχιακές σπουδές υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα. Το άψογο σύστημα του κολλεγίου, σε συνδυασμό με τους ενημερωμένους και πλήρως καταρτισμένους καθηγητές, καθώς και τα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια παρείχαν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να αποκτήσω τις γνώσεις και την εμπειρία που ήθελα. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους αξιόλογους καθηγητές και συμφοιτητές που γνώρισα για τη μοναδική συνεργασία...
Αλέξανδρος Κλαδάκης, MSc Advanced Computer Networks
Η φοίτησή μου στη Σχολή Πληροφορικής του Κολλεγίου αποδείχθηκε μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου όσον αφορά την επαγγελματική μου ανέλιξη. Τόσο από θέμα οργάνωσης & υποδομής όσο και επιπέδου σπουδών θεωρώ ότι το κολλέγιο με όπλισε με εφόδια για την αγορά εργασίας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Το διδακτικό προσωπικό δεν είχε μόνο αστείρευτη γνώση πάνω στο αντικείμενο αλλά και εκπληκτική μεταδοτικότητα....
Παναγιωτοπούλου Βασιλική, BSc (Hons) Computer Networks and Security
Εργάζομαι ως SAP NetWeaver Consultant, είμαι υπεύθυνος για τα διεθνή projects στους τομείς Real Estate, Finance & Control και Plant Management. To σημαντικό είναι ότι με την άφιξη μου στην Ελβετία, εκπαιδεύτηκα πλήρως στην SAP. Μπορεί να εργάζομαι γύρω στις 12 ώρες την ημέρα αλλά το αντικείμενο είναι πολύ ενδιαφέρον και αμείβομαι πάρα πολύ καλά. Το γεγονός ότι εγκατέλειψα την Ελλάδα δεν είναι μια απόφαση που πήρα τα τελευταία χρόνια...
Μάριος Τουμάνης, BSc Computer Studies
Στο Mediterranean College στο τμήμα της πληροφορικής αποκόμισα όλες τις απαραίτητες γνώσεις, οι οποίες θα με βοηθήσουν στη μελλοντική μου εργασία. Το επίπεδο ήταν πολύ καλό, τα μαθήματα πρακτικά και εφαρμόσιμα. Στο κολέγιο εφοδιάστηκα με όλα τα απαραίτητα προσόντα που χρειάζονται στην ανάπτυξη εφαρμογών και στο διαδίκτυο. Κωνσταντίνος Τρίχας BSc (Hons) Computer Studies...
Κωνσταντίνος Τρίχας, BSc (Hons) Computer Studies
It was a good experience through my interest in Computing Science. I have learn a lot of things, for example the whole process for the Creation of a Database, the difference between Static languages and Dynamic languagesand their use , like HTML, PHP, ASP .NET etc, the making of a web application or better in my case a Website or Dynamic, the technologies that exist in nowadays, networks, or ITIL use...
Ευάγγελος Παπαϊάκος, BSc (Hons) Computer Studies
Τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Σταύρος Μπαλτάς BSc Computer Studies...
Σταύρος Μπαλτάς, BSc Computer Studies
Όταν δουλεύεις σκληρά και συνεχώς προσπαθείς για το καλύτερο, ανταμείβεσαι και όταν έχεις βοήθεια και υποστήριξη, ευχαριστείς. Ποτέ δεν θα ξεχάσω όλα αυτά που μου έχει προσφέρει το Mediterranean και που με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν υπάρχουν όριασε αυτά που μπορώ να επιτύχω. Σε όλους τους φίλους μου στο κολέγιο, απλά να τους θυμίσω ένα γνωστό τραγούδι: "Θα πάρουμε το μπροστινό γραφείο... get the front... GET THE FRONT OFFICE...
Δημήτρης Μουταφίδης, BSc (Hons) Computer Studies
Στο Mediterranean College απέκτησα νέο τρόπο σκέψης και νέο περιβάλλον ζωής. Ευχαριστώ τους καθηγητές που με βοήθησαν να φτάσω στο τέλος των σπουδών μου και να είμαι σήμερα απόφοιτη Πανεπιστημίου. Παναγιώτα Γκότση BSc (Hons) Computer Studies...
Παναγιώτα Γκότση, BSc (Hons) Computer Studies
Ήρθα στο κολέγιο ως απόφοιτος των ΙΕΚ ΞΥΝΗ για να συνεχίσω τις σπουδές μου και να αποκτήσω πτυχίο Bachelor. Κατάφερα το στόχο μου, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου σε ένα πανεπιστημιακό περιβάλλον με ιδιαίτερες απαιτήσεις και αξιόλογους ανθρώπους. Νικόλαος Ανταράκης BSc (Hons) Computer Studies...
Νικόλαος Ανταράκης, BSc (Hons) Computer Studies
Με το πλήρες πρόγραμμα σπουδών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς και την κατάλληλη καθοδήγηση από το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές, θεωρώ ότι έχω μία επαγγελματική κατάρτιση που θα αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, μέσω της αρωγής του γραφείου διασύνδεσης, πραγματοποίησα πρακτική άσκηση στην εταιρεία Telia.co και στη συνέχεια προσλήφθηκα από την εταιρεία. Πλέον ανήκω στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας και είμαι πλήρως ικανοποιημένος καθώς θέτω...
Vitalie Frunze, BSc (Hons) Computer Science
Ήρθα στο κολέγιο ως απόφοιτος του ΙΕΚ Ξυνή για να συνεχίσω τις σπουδές μου και να αποκτήσω πτυχίο Bachelor. Κατάφερα τον στόχο μου, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου σε ένα πανεπιστημιακό περιβάλλον με ιδιαίτερες απαιτήσεις και αξιόλογους ανθρώπους. Νικόλαος Ανταράκης BSc Computer Studies...
Νικόλαος Ανταράκης, BSc Computer Studies